'Ajax 1 was altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken'

'Ajax 1 was altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken'

20 april - 10:23 Laatste update: 11:48
43

Kian Fitz-Jim blijft hopen op een doorbraak bij Ajax. De twintigjarige middenvelder kreeg eerder deze maand een halfuur speeltijd in het Eredivisie-duel met Go Ahead Eagles, maar moet zich vooral bij de beloften laten zien.

Fitz-Jim werkt naar eigen zeggen hard om een kans in de hoofdmacht af te dwingen. Zo lijkt het geen toeval dat hij de Lasse Schöne Trophy kreeg uitgereikt, voor het mooiste doelpunt in de maand maart. Tegen ADO Den Haag scoorde hij met een poging van afstand namens Jong Ajax. "Ik train er de laatste tijd veel op, met Mika (Godts, red.) en soms ook Chuba (Akpom, red.)", zegt hij tegen Ajax TV. "Chuba heeft echt een goed schot."

Wedden

Meer odds

Afgelopen winter ging Fitz-Jim in op het verzoek van Ajax om eerder terug te keren van zijn verhuurperiode bij Excelsior. Desondanks krijgt hij nauwelijks speeltijd van trainer John van 't Schip. "Ik heb heel veel geleerd bij Excelsior. Ik ben met een goed gevoel teruggekeerd. Nu speel ik mijn wedstrijden bij Jong. Ik probeer van een moeilijke situatie iets goeds te maken", legt de frêle spelverdeler uit.

Fitz-Jim weet wat er beter moet om alsnog een kans te krijgen in Ajax 1. "Ik denk dat ik als middenvelder wat completer moet worden", oordeelt hij. "Het is niet dat ik mijn meters niet maak en niet hard werk, maar hoe hoger de intensiteit, hoe beter ik speel. Wedstrijden waarin ik actiever was en intensiteit leverde, speelde ik beter."

Voor Fitz-Jim blijft het een droom om door te breken. "Laatst heb ik voor het eerst een officiële wedstrijd in de Arena gespeeld. Omdat het zo lang duurt, was de spanning wat minder. Het kwam onverwachts, maar alsnog was het heel mooi. Ajax 1 is altijd mijn droom geweest en is nog steeds mijn droom. Ik doe er alles aan om dat werkelijkheid te maken."