Lovende Vink benoemt gedrag PSV tijdens recordzege: 'Wordt niet geaccepteerd'

Lovende Vink benoemt gedrag PSV tijdens recordzege: 'Wordt niet geaccepteerd'

26 april - 10:09
29

Marciano Vink komt superlatieven tekort na de 0-8 zege van PSV op sc Heerenveen. De Eindhovenaren kroonden zich met de grootste uitzege uit de clubgeschiedenis tot officieuze kampioen donderdagavond.

"Dit is een kampioensploeg waardig", steekt Vink van wal bij ESPN na de wedstrijd. De analist is onder de indruk van het gemak waarmee PSV dit seizoen grote uitslagen weet neer te zetten. "Als je kijkt naar dit team, zie je het plezier dat de jongens hebben. Ze willen elkaar ook naar een hoger niveau tillen. Foutjes worden niet geaccepteerd, zoals die vijf à tien minuten na rust waarin ze slordig waren, Peter Bosz kwam meteen zijn dug-out uit en spelers wezen elkaar aan."

Door de zege zijn de Eindhovenaren officieus kampioen geworden in Friesland. De zege van Feyenoord bij Go Ahead Eagles zorgde ervoor dat het officiële kampioenschap nog even wordt uitgesteld. PSV is volgens Vink in ieder geval meer dan terecht op weg naar het kampioenschap. "Er zaten zulke mooie goals bij", aldus de oud-voetballer. "Er zit ook zoveel beweging in het team, tot de laatste minuut. Saibari die een speler afjaagde, Bakayoko die tot zijn eigen zestien verdedigde."

Naast de spelers verdient trainer Peter Bosz ook de complimenten van Vink. "Hij heeft dit team bij de hand genomen", klinkt het. "Hij heeft het hier en daar gefinetuned en er spelers bijgekregen die van de buitencategorie zijn. Als je Lang, waar je nog heel weinig plezier van hebt gehad, er dan ook nog bij krijgt…"