'Summerville mag dromen van transfer naar Liverpool van Slot'

'Summerville mag dromen van transfer naar Liverpool van Slot'

28 april - 09:10
80

Liverpool is zeer gecharmeerd van Crysencio Summerville, benadrukt Fabrizio Romano. Scouts van The Reds hebben de 22-jarige Nederlander dit seizoen regelmatig bekeken bij Leeds United.

Volgens Romano zoekt Liverpool in de aanval naar een talentvolle, veelzijdige speler. "Het klopt dat ze Summerville in de gaten houden. Ze hebben meermaals scouts gestuurd om zijn ontwikkeling te volgen. Hij wordt zeer gewaardeerd", zegt de transferexpert in The Here We Go Podcast.

In de komende periode zal de sportieve leiding van Liverpool, in samenspraak met de nieuwe manager Arne Slot, moeten bepalen of er een bod wordt uitgebracht op Summerville. De vleugelaanvaller kent een imponerend seizoen bij Leeds. Hij scoorde twintig keer en gaf tien assists in 45 officiële duels. Zijn contract bij Leeds, dat hem in 2020 oppikte uit de jeugd van Feyenoord, loopt nog tot medio 2026.

Naast een aanvaller geniet de komst van een centrale verdediger prioriteit, weet Romano. Liverpool bekijkt momenteel de opties. "De intentie is duidelijk, ze gaan een verdediger halen.” Daarnaast kan Virgil van Dijk mogelijk een nieuw contractvoorstel tegemoet zien. Zijn huidige verbintenis loopt over één jaar af. Hoewel de aanvoerder deze zomer zijn 33e verjaardag viert, kan hij een belangrijk verlengstuk zijn voor landgenoot Slot.

Romano bevestigt ook de lezing van Britse media dat Feyenoord een afkoopsom van elf miljoen euro ontvangt voor Slot, inclusief twee miljoen aan bonussen. Doordat ook een aantal stafleden de trainer volgen naar Anfield bestaat het totale pakket uit dertien à vijftien miljoen euro.