Engelse titelstrijd nadert kookpunt: City hijgt Arsenal in de nek na nieuwe zege

28 april - 19:07 Laatste update: 20:11
9

Manchester City is koploper Arsenal tot op één punt genaderd in de Premier League. De ploeg van Pep Guardiola wist met 0-2 te winnen bij Nottingham Forest. Met één wedstrijd minder dan The Gunners heeft City nu 79 punten.

Terwijl Liverpool door het gelijkspel tegen West Ham United (2-2) af lijkt te haken in de titelstrijd, zijn Manchester City en Arsenal nog volop in die strijd verwikkeld. Op weg naar eventuele titelprolongatie moesten Nathan Aké en co. op bezoek bij Nottingham Forest.

Man City kreeg al in de negende minuut de eerste kans via Kevin de Bruyne. Doelman Mats Selz kon nét voorkomen dat de Belg al vroeg de score opende. Nadat ook Jérémy Doku nog een mogelijkheid kreeg, liet Nottingham na een kwartier ook van zich horen. Neco Williams omspeelde Aké, maar Ederson kon het schot dat daarna volgde makkelijk pareren. Na een halfuur was het aan de andere kant wel raak. Josko Gvardiol knikte een hoekschop van De Bruyne snoeihard binnen. Voor rust kreeg Chris Wood nog een reuzekans om de stand weer gelijk te trekken, maar de spits wist voor een leeg doel zijn voet niet goed tegen de bal te krijgen.

Na rust gebeurde er lang niet veel, maar daar bracht de invalbeurt van Erling Haaland verandering in. Na een uur spelen mocht de spits opdraven en tien minuten later was het al raak. De aanvaller werd weggestuurd door De Bruyne en rondde daarna knap af. De Belg noteerde daarmee zijn tweede assist van de avond. Het duo bepaalde met deze combinatie de eindstand op 0-2.

Door de overwinning nadert City Arsenal tot op één punt. Met een wedstrijd minder gespeeld staan The Citizens op 79 punten. Guardiola en co. hebben nog vier wedstrijden te spelen. Arsenal speelt nog drie wedstrijden.