Crowdfunding Vitesse gaat als speer, ook Coley Parry doneert

Crowdfunding Vitesse gaat als speer, ook Coley Parry doneert

2 mei - 18:26
166

De crowdfunding die Vitesse is begonnen is een daverend succes. De Arnhemmers hebben na een halve dag al een half miljoen euro opgehaald, de helft van het streefbedrag. Ook Coley Parry, de belangrijkste schuldeiser die de club nog steeds wil overnemen, heeft gedoneerd.

Verder steunen tal van oud-spelers de club die moet vrezen voor het voortbestaan. Guram Kashia, Loïs Openda, Matus Bero, Milot Rashica, Wilfried Bony, Lewis Baker, Remko Pasveer, Hans van Arum, René Eijer, Arnold Kruiswijk en Matt Miazga maakten allemaal geld over. 

Vitesse is overdonderd door de massale steun. "We hadden niet gedacht dat het zo snel zou gaan. Heel Arnhem, en eigenlijk Nederland, laat zien dat de club niet verloren mag gaan", zegt een woordvoerder tegen de Gelderlander. 

De nieuwe hoofdtrainer John van den Brom gaf het startschot voor de inzamelactie. Ook clubcoryfeeën als Henk ten Cate en Leo Beenhakker dragen hun steentje bij. Opvallend genoeg zijn het niet alleen Vitesse-fans die doneren. Ook supporters van Ajax, NAC Breda, Sparta, Feyenoord, FC Twente én aartsrivaal NEC tasten in de buidel.