Ajax prestenteert Oleguer Presas

Ajax prestenteert Oleguer Presas

Gepubliceerd: dinsdag 29 juli 2008 om 18:58di 29-07-2008 om 18:58

De 28-jarige Oleguer, die het rugnummer 3 gaat dragen, doorstond maandag de medische keuring bij Ajax. Hij moet in het centrum van de verdediging de opvolger worden van de vertrokken John Heitinga.

"Oleguer is een uitstekende verdediger met heel veel ervaring", zei Van Basten. "De Spaanse competitie is van een hoog niveau en hij heeft ook de Champions League gewonnen met FC Barcelona. We zijn heel erg blij met zijn komst naar Ajax."

Ook Oleguer is blij met zijn nieuwe werkgever. "De sportieve plannen van de club en de trainer spraken mij enorm aan. Daarnaast is Amsterdam een prachtige stad en hoorde ik ook van Gabri mooie verhalen. Ajax was zeker de beste optie om naar toe te gaan."

Naast Oleguer hoopt Ajax nog een centrumverdediger te contracteren. Volgens diverse media staan Jonathan Maidana (Boca Juniors), Robbie Wielaert (FC Twente) en Aaron Mokoena (Blackburn Rovers) op het verlanglijstje van de Amsterdammers.

Van Basten bevestigt dat Ajax bezig blijft op de transfermarkt. "We hebben nog een maand tot de transfermarkt sluit. De komende weken zullen we alert en actief blijven, zoals we eigenlijk de afgelopen periode ook bezig zijn geweest."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: FC Barcelona

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws