Galatasaray verovert Turkse landstitel

Galatasaray verovert Turkse landstitel door uitblinkende Icardi

26 mei om 19:58

Galatasaray is voor de 24ste keer in de clubgeschiedenis landskampioen van Turkije. Op de laatste speeldag van de Süper Lig volstond een 1-3 overwinning op Konyaspor voor de ploeg van onder andere oud-Eredivisionisten Hakim Ziyech en Dries Mertens om concurrent Fenerbahçe voor te blijven.

Galatasaray begon sterk aan het duel. Al binnen tien minuten raakte verdediger Bardacki de paal uit een corner. Na een halfuur spelen was het uiteindelijk raak voor de club uit Istanbul. Mauro Icardi, de topscorer van de Süper Lig, wist de score te openen met een rake kopbal.

Na rust wist Galatasaray snel de score uit te breiden. In de 51ste minuut werd het 0-2 door een geweldige tweede goal van Icardi. De Argentijnse spits wist het net te vinden met de hak. Nog geen twee minuten later werd het 0-3 via Berkan Kutlu. Richting het einde van de wedstrijd deed Konyaspor nog wat terug. Louka Prip scoorde en bepaalde de eindstand op 1-3.

Galatasaray eindigt het seizoen op 102 punten en blijft drie punten voor op Fenerbahçe. Doordat de Turkse topclub vorige week nog met 1-0 verloor van de stadgenoot bleef het tot de laatste speeldag spannend in de titelstrijd. Het voor het tweede seizoen op rij dat Gala zich tot kampioen kroont.

Hakim Ziyech kwam niet in actie tijdens de kampioenswedstrijd. De oud-Ajacied kreeg in de verloren derby tegen Fenerbahçe zijn derde gele kaart van het seizoen, wat hem een schorsing van één wedstrijd opleverde. Ziyech kwam dit seizoen achttien keer in actie voor Galatasaray in de Turkse competitie. Hierin was hij goed voor zes doelpunten en drie assists.