NEC laat De Graafschap verslagen achter

NEC laat De Graafschap verslagen achter

Gepubliceerd: zaterdag 11 april 2009 om 22:42za 11-04-2009 om 22:42

NEC, nog in de race voor de play-offs om UEFA Cup-voetbal, begon afwachtend aan het duel in Doetinchem. De Graafschap trok wel energiek ten aanval, maar verder dan een schot van Stijn Wuytens kwam de thuisclub niet. Na ruim tien minuten nam NEC het initiatief over en deed dat direct stevig. Binnen drie minuten kregen de Nijmegenaren drie kansen.

Eerst prikte Dennis Rommedahl net over, daarna waren Lorenzo Davids en Lasse Schöne binnen dertig seconden kansrijk. De Deen had moeten scoren, maar schoof de bal voorlangs.

Na 26 minuten kantelde de Gelderse derby plotseling, toen NEC-routinier Patrick Pothuizen de bal met zijn hand voor de inkomende Luuk de Jong weghaalde. Arbiter Bas Nijhuis gaf De Graafschap een strafschop en toonde de verdediger terecht de rode kaart.

Sahar belastte zich met dit buitenkansje, maar de Israëliër vond doelman Gabor Babos op zijn weg. Tien minuten later kwam de volgende tegenslag voor De Graafschap. De talentvolle De Jong, die eerder in de week voor drie jaar tekende bij FC Twente, moest geblesseerd naar de kant. Geert den Ouden verving hem. De spits kreeg op slag van rust een enorme kans op de openingstreffer, maar zijn wilde inzet verdween over.

Na de pauze mocht Sahar opnieuw aanleggen vanaf de penaltystip, na een overtreding van Babos op de aanvaller. Ditmaal faalde de spits niet (1-0). Een kwartier voor tijd tikte hij zijn tweede van de wedstrijd binnen, nadat Den Ouden uit een counter op de paal had geschoten.

Die marge had De Graafschap in veilige haven moeten brengen, ware het niet dat invaller Janssen direct iets terug deed namens NEC. De thuisclub raakte in paniek en liep steeds verder achteruit. In het slotoffensief dat de tien Nijmegenaren daarna ontwikkelden, zorgde Schöne drie minuten voor tijd voor de verdiende gelijkmaker en grote verslagenheid in Doetinchem.

(ANP)

Lees meer over:De GraafschapBen Sahar

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws