Koeman: AZ speelde met vuur

Koeman: "AZ speelde met vuur"

Gepubliceerd: zondag 16 augustus 2009 om 02:02zo 16-08-2009 om 02:02

"We hebben RKC lang in de wedstrijd gehouden en daardoor konden ze een paar keer gevaarlijk worden. Dat was niet goed", vond Koeman na afloop van het met 0-6 gewonnen duel.

Na het vroege doelpunt van Mounir El Hamdaoui - na een kwartier spelen - lieten de Alkmaarders het tempo zakken, tot ongenoegen van Koeman. "Op sommige momenten hebben we met vuur gespeeld. Kort na rust zie je dat voetbal soms een raar spelletje is. We maken eindelijk 2-0, terwijl het op dat moment eigenlijk 1-1 had moeten staan", aldus Koeman, die daarmee verwees naar de enorme kopkans die Fred Benson aan het begin van de tweede helft miste.

De moegestreden Waalwijkers werden in het laatste halfuur volledig overlopen door AZ, dat in invaller Jeremain Lens in die fase zijn uitblinker had. "Als we wat ruimte krijgen, blijkt maar weer dat AZ fantastisch kan voetballen. Lens deed het heel goed, hij was betrokken bij drie doelpunten. We moeten onze ogen echter niet sluiten voor de fase waarin RKC in de wedstrijd kon blijven."

Trainer Ruud Brood van RKC stelde vast dat zijn bescheiden ploeg lange tijd aardig had meegedaan met de landskampioen. "Maar uiteindelijk gaan we toch behoorlijk met de billen bloot", aldus de oefenmeester, die na drie duels met zijn ploeg nog puntloos is.

(ANP)

Lees meer over: RKC Waalwijk

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws