Dordt werkt zorgeloos toe naar FC Eindhoven

Dordt werkt zorgeloos toe naar FC Eindhoven

11-09-2009 12:31

FC Dordrecht, momenteel tweede in de Jupiler League, zag deze week Bart van Muyen en Reinhard Breinburg terugkeren bij de selectie. Hierdoor kwam het aantal fitte spelers op 25 te staan. Omdat de spelers van Kruys allen fit zijn, moet de trainer vrijdagavond keuzes maken.

FC Eindhoven treedt vrijdag in eigen huis aan met nieuwelingen Rémy Amieux en Jelle de Bock in de wedstrijdselectie. Een andere nieuwe aanwinst, Jeffrey Vlug, is er nog niet bij. Hij liep deze week een blessure op. Ook Jurgen Hendriks, Prince Asubonteng, Koen Bots en Jean Black ontbreken wegens kwetsuren. Het wegvallen van het viertal wordt opgevangen door de terugkeer van Patrick N'Koyi-Kiabu en Ruud Swinkels.

Op de officiële website van de Eindhovenaren blikt assistent-trainer Pascal Maas vooruit op het duel. "FC Dordrecht is een enorme uitdaging voor ons. Ze spelen voetbal op een mannelijke manier en zijn enorm volwassen in hun spel. Het zal voor ons niet meevallen, maar we hebben de laatste weken laten zien voor bijna geen enkele ploeg onder hoeven te doen."

"Aan de laatste drie wedstrijden hielden we steeds een punt over en in fasen van die wedstrijden speelden we erg goed. Met de komst van onze vier nieuwelingen is de kwaliteit en de concurrentie toegenomen. Dat betekent dat we er alleen maar sterker op zijn geworden."