Teleurstelling en ongeloof bij Heerenveen

Teleurstelling en ongeloof bij Heerenveen

06-11-2009 08:30

Reon Boeringa
HEERENVEEN

Heerenveen leek na een paar goede resultaten in de voorbije weken juist op de goede weg. Het resultaat tegen Hertha werpt de ploeg weer terug. "Dat ons dit weer moet overkomen... Ongelooflijk", reageert de zichtbaar aangeslagen Oussama Assaidi op de late 2-3 van Hertha.

"Ik begrijp er niets van. Dat we hier niet eens een punt hebben weten te halen, dat was toch wel het minimale geweest", vervolgt Assaidi, die vervolgens zijn gevoelens de vrije loop laat. "Dan krijg je zo'n kutgoal tegen en dat is zo ongelooflijk zuur. Ik ben zo enorm teleurgesteld."

Dat Heerenveen na rust als een pudding ineen zakte is voor Assaidi onverklaarbaar. "Ik weet echt niet wat er aan de hand is. Iedereen zit nu met een verschrikkelijk gevoel in de kleedkamer." Een meer defensieve tactiek om het punt te verdedigen had volgens de linksbuiten ook niet geholopen.

"We speelden thuis en wilden aanvallend spelen en nog voor de winst gaan", legt hij uit. Ook aanvoerder Michel Breuer, die zelf grof in de fout ging bij de 1-1 is teneergeslagen: "We hadden alles in eigen hand en we hebben het onnodig weggegeven. Ook door een fout van mezelf."

"We waren niet geconcentreerd", legt Breuer de late nederlaag uit. Ook het aanvalsspel van Heerenveen was na de pauze belabberd. "Pap (Michel Papadopulos, red) heeft na rust volgens mij geen bal meer gehad, maar dat kun je hem moeilijk kwalijk nemen."

Namens Hertha BSC toont Fabian Lustenberger zich vanzelfsprekend opgetogen. "In de rust zeiden we tegen elkaar dat het anders moest", vertelt de middenvelder. "Toen kwam er wat los en hebben we goed gespeeld. Ik ben heel bij dat we hebben gewonnen."

Hertha staat in nationaal verband er nog altijd erg slecht voor, met een laatste plaats. Lustenberger hoopt dat de winst in Friesland vertrouwen geeft: "Dit moeten we zeker meenemen. We kunnen het dus wél."