Ferguson neemt pet af voor 'sensationele' Rooney

Ferguson neemt pet af voor 'sensationele' Rooney

Gepubliceerd: donderdag 11 maart 2010 om 11:40do 11-03-2010 om 11:40

Spits Wayne Rooney had, net als in het met 2-3 gewonnen heenduel, een groot aandeel in de zege van zijn ploeg. De spits nam twee treffers voor zijn rekening. Het leverde hem opnieuw warme woorden van zijn trainer, Sir Alex Ferguson, op.

"Zijn optreden van vandaag was een voortzetting van zijn uitstekende vorm van de afgelopen twee, drie maanden", sprak Ferguson na afloop. "Het is gewoon sensationeel. Het was een bonus voor me dat ik hem naar de kant kon halen omdat hij nog altijd een beetje last heeft van een blessure. Het is niets serieus, maar met het oog op de wedstrijd van zondag was het een goed moment voor ons."

Rooney hielp zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd aan een 1-0 voorsprong. Twee minuten na rust verdubbelde hij de score. "Ik denk dat die treffer de beslissende factor was. Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld en konden we op relaxte wijze goed en geconcentreerd voetballen. Voor AC Milan was het op dat moment een lastige avond."

Treffers van Ji-Sung Park en Darren Fletcher bepaalde de eindstand uiteindelijk op 4-0. Een knap resultaat, zo benadrukt Ferguson. "Als je met 4-0 van Milan wint is het een fantastische avond. Dat is niet veel clubs gelukt in de historie. Sterker nog; ik weet niet of het ooit wel eens een team gelukt is."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws