'WK wordt een Afrikaans feestje'

'WK wordt een Afrikaans feestje'

Gepubliceerd: dinsdag 25 mei 2010 om 11:45di 25-05-2010 om 11:45

Arnold Pannenborg
AMSTERDAM

Maar volgens een FIFA-official zijn er slechts 40.000 tickets verkocht in de overige Afrikaanse landen. "Ons systeem was niet perfect voor de situatie in Afrika."

Dezelfde FIFA-official, Jerome Valcke, riep ooit dat het WK 2010 een 'echt Afrikaans wereldkampioenschap' zou worden. Tienduizenden Afrikanen van over het gehele continent zouden naar Zuid-Afrika afreizen om hun teams aan te moedigen.

Hier en daar is de verhuizing merkbaar. Zojuist maakte het Ivoriaanse ministerie van Sport bekend dat het het nationale elftal niet 'alleen' wil laten reizen. En dus mogen vijfhonderd fans ? vooral degenen die goed kunnen zingen en dansen ? met de selectie mee. Zij zullen de Olifanten als twaalfde man naar de overwinning moeten helpen.

Karavaan
Ook vanuit Ghana ging er een bescheiden karavaan richting het zuidelijkst gelegen Afrikaanse land. Onder leiding van 'one man supporter' Abraham Boakye vertrok een stoet Ghanese fans naar het grootste sportevenement ter wereld.

Ook fans uit andere Afrikaanse landen maken hun opwachting in Zuid-Afrika, daarbij wellicht geholpen door de 'hospitality packages' die worden aangeboden door een neef van Mugabe. Het zou echter vooral gaan om rijke Afrikanen.

Lees hier het gehele artikel.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws