Van Bommel onder de indruk van kracht Oranje

Van Bommel onder de indruk van kracht Oranje

11-06-2010 00:59

Van Bommel vormt bij Oranje een sterk blok op het middenveld met Nigel de Jong. "Het komt maar een paar keer in je carrière voor dat er meteen een klik is op het veld. Bij PSV heb ik dat gehad met Johann Vogel en Phillip Cocu. Het is heel uitzonderlijk, zo'n situatie waarin je nauwelijks met elkaar hoeft te praten om elkaar op het veld aan te voelen. Als Nigel naar links gaat, loop ik naar rechts. Dat gaat allemaal heel natuurlijk."

De aanvoerder van Bayern München is de afgelopen weken onder de indruk geraakt van de kwaliteit binnen het Nederlands elftal. "Overal zie ik het besef dat we een uniek elftal hebben, dat we met deze ploeg tot mooie dingen in staat zijn. We mogen ons door niets of niemand laten afleiden in dat proces. Daar handelen we ook naar. Dat is de kracht van deze selectie."

Van Bommel geeft aan dat de spelers van Oranje regelmatig met elkaar filosoferen over de kracht van het elftal, waarbij de uitkomst altijd hetzelfde is. "In het trainingskamp hebben we regelmatig gepraat over het niveau van dit Nederlands elftal, afgezet tegen de clubs waar we spelen. Iedereen komt tot dezelfde conclusie: deze ploeg zou in elke internationale topcompetitie om het kampioenschap meedoen."