AZ start in Europa mogelijk zonder WK-gangers

AZ start in Europa mogelijk zonder WK-gangers

18-07-2010 15:58

Brett Holman, Héctor Moreno en Simon Poulsen keren maandag terug in Alkmaar, maar over een ruime week staat al de eerste krachtmeting met IFK Göteborg op het programma. Trainer Gertjan Verbeek vraagt zich dan ook af of hij op het trio kan rekenen.

"Het lijkt mij heel moeilijk om de internationals klaar te stomen voor die wedstrijd", zegt hij op de clubsite. "Binnen tien dagen moeten zij dan in staat zijn om die wedstrijd te spelen. Ik weet niet of dat gaat lukken. Dat drietal moet zich namelijk ook de afspraken die we met het team hebben gemaakt eigen maken."

Het zou betekenen dat de Noord-Hollanders met een flink gehavende selectie aan het Europese avontuur beginnen. Naast de WK-gangers spelen vermoedelijk ook Sergio Romero, Moussa Dembélé en Mounir El Hamdaoui niet mee. Daarnaast is Graziano Pellè op zoek naar een nieuwe werkgever.

AZ zorgde dit weekend wel voor succes in Keulen door de ETL Domcup op haar naam te schrijven. De Alkmaarders, die eerder al te sterk waren voor Fenerbahçe, wonnen de finale van zaterdag met 2-1 van Anderlecht.

"Dit geeft zelfvertrouwen", reageerde Verbeek na afloop. "De gemaakte afspraken zijn redelijk tot goed nagekomen. De verdedigende organisatie staat goed: we geven heel weinig kansen weg. Als je defensief goed staat, sta je in balbezit ook goed. Daar begint het allemaal mee. Aanvallend is het nog wat puzzelen. We gaan straks eerst bepalen met welke aanvalsformatie we willen starten."