Feyenoord-fan krijgt tien jaar stadionverbod

Feyenoord-fan krijgt tien jaar stadionverbod

Gepubliceerd: maandag 23 augustus 2010 om 19:50ma 23-08-2010 om 19:50

De 23-jarige Wageninger liep vreugdevol richting trainer Mario Been, maar vluchtte vervolgens richting een skybox. Daar kon hij uiteindelijk door stewards worden ingerekend. Naast het verbod moet de fan ook een boete van 1.000 euro betalen.

"Emoties vanwege de goal van Feyenoord", vermoedt Jan Olde Kalter, manager veiligheidszaken bij de Almelose club, in TC/Tubantia. "De man is weliswaar niet binnen de lijnen geweest, maar hij betrad wel het veld en dat mag absoluut niet, want ons veld is heilig."

"Een pluim aan onze stewards die direct in actie kwamen", blikt Olde Kalter terug op het incident. "Hij verstopte zich in één van de skyboxen. Alle gangen in het stadion waren inmiddels afgesloten, dus ontsnappen kon niet meer. Zo konden onze mensen hem toch nog snel in de kraag grijpen."

Het stadionverbod is in eerste instantie lokaal, maar wordt waarschijnlijk snel omgezet in een landelijke straf. Heracles heeft het bericht doorgegeven aan de KNVB, die de fan ('geen hooligan en ook niet dronken') waarschijnlijk een extra boete van 450 euro zal opleggen.

Lees meer over: Heracles Almelo

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws