FIFPro steunt duo Debreceni

FIFPro steunt duo Debreceni

Gepubliceerd: vrijdag 27 augustus 2010 om 22:46vr 27-08-2010 om 22:46

Verdediger Mészáros (30) en doelman Poleksic (28) zijn geschorst tot respectievelijk december 2011 en juni 2012. Deze sancties zijn opgelegd door de UEFA omdat het tweetal geen melding heeft gemaakt van een poging tot omkoping. De verdediger liet echter weten van niets te weten. De doelman gaf eerlijk toe wel te zijn benaderd, maar niet in te zijn gegaan op de benadering.

Ondanks deze getuigenissen heeft de Europese voetbalbond hard gesanctioneerd. "De spelers zijn niet het probleem", zegt de FIFPro-voorzitter Theo van Seggelen echter op de site van de vakbond. "Ze zijn het slachtoffer. Spelers zo zwaar te straffen is niet het juiste antwoord op het probleem."

De FIFPro werkt aan een situatie waarbij spelers melding kunnen maken van poging tot omkoping zonder de eigen loopbaan in gevaar te brengen. Binnen enkele maanden moet er een voorstel op tafel gelegd worden. "Maar op dit moment vragen we de beroepscommissie van de UEFA de disproportionele straffen van de twee spelers, Mészáros and Poleksic, ongedaan te maken omdat hen bestraffen niet de oplossing is", weet Van Seggelen.

Lees meer over:Debreceni VSC

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws