Fejzullahu: Ik wilde me te graag bewijzen

Fejzullahu: "Ik wilde me te graag bewijzen"

26-10-2010 10:40

"Pech", zo zegt Fejzullahu, als hij de oorzaak van het uitblijven van zijn echte doorbraak moet aangeven, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik begon wel goed aan mijn eerste seizoen. Daarna ging het op en neer met de prestaties. Alles was ook nieuw:  het land, de manier van voetballen. Ik moest wennen. En bij aanvang van het huidige seizoen raakte ik geblesseerd, waardoor ik lang afwezig was."

De Zweed hoopt op een herhaling van de geschiedenis. Bij Mjällby AIF was hij bij zijn komst in 2007 ook niet direct succesvol. "Pas in mijn derde seizoen heeft mijn loopbaan een enorme vlucht gemaakt en scoorde ik in veertien wedstrijden dertien keer."

Het verschil tussen NEC en Mjällby AIF is echter ook direct duidelijk. In Zweden was de aanvaller centrumspits, in Nijmegen wordt hij gebruikt als flankspeler. "Mijn favoriete positie is op de negen, de centrale spits dus. De trainer weet dat. Maar het is aan hem om keuzes te maken." Tegen Heracles Almelo kreeg de 22-jarige aanvaller de kans als centrumspits, maar na tien minuten en twee gele kaarten was zijn kans voorbij. "Dom van me. Ik wilde me te graag bewijzen en in mijn enthousiasme verloor ik mijn kop."

Ondanks de moeilijke tijden denkt Fejzullahu niet aan een vertrek, hij wil slagen bij NEC. "Ik wil hier bewijzen wat ik kan. Kijk, mocht het me bij NEC niet lukken, waarom zou het dan op een andere plaats wel goed gaan? Ik heb het gevoel dat het geluk nu mijn kant op zal vallen. Mijn contract loopt pas in 2013 af. Ik zeg je: NEC zal mij nog eens voor een goede prijs doorverkopen."