KNVB: gedrag Immers respectloos en misplaatst

KNVB: gedrag Immers respectloos en misplaatst

21-03-2011 16:29

Na afloop van de 3-2 zege op Ajax was er een bijeenkomst van spelers, staf en supporters. Op beelden van de bijeenkomst is te horen hoe Immers antisemitische leuzen liet horen. De aanklager heeft Immers, Charlton Vicento, trainer John van den Brom en het bestuur van de Haagse club om een schriftelijke verklaring gevraagd, die moet voor dinsdag 12.00 uur binnen zijn.

"In het kader van sportiviteit en respect kunnen dit soort gedragingen absoluut niet door de beugel", zegt Gijs de Jong, manager competitiezaken KNVB, op het digitale thuis van de voetbalbond. "Spelers moeten zich nu écht eens gaan realiseren dat zij een voorbeeldfunctie hebben, en zich hier ook naar gedragen. Zulk gedrag is niet alleen ongepast, maar ook respectloos en misplaatst. Wij hopen van harte dat ook de club hier haar verantwoordelijkheid zal nemen. Daarnaast gaat de aanklager er nu mee aan de slag."

Van de club kreeg Immers al de hoogst mogelijke boete. Op de officiële website van ADO heeft Immers inmiddels zijn excuses aangeboden voor zijn actie.