KV Mechelen verlost, AA Gent blijft steken

30-10-2011 00:06

KV Mechelen en Westerlo zitten in vieze papieren, beide clubs zouden een moord plegen voor drie punten. Achter de Kazerne was er in de eerste helft niet veel om aan op te warmen.

Vandenbergh trapte de beste kans voor KV Mechelen op de paal en voor Westerlo kende Arbitman pech in de afwerking, Pandza behoedde Malinwa voor een achterstand.

Na de rust schakelde KV Mechelen in vijfde versnelling. De Franse draaischijf Gorius nam zijn team op sleeptouw, Diabang scoorde de verlossende 1-0. Westerlo hing in de touwen. Malinwa kan opgelucht ademhalen.

Kortrijk verjaagt uitcomplex
Kortrijk had tegen Lokeren al tijdens de rust zijn schaapjes op het droge. Het team van Vanhaezebrouck dook de kleedkamer in met een 0-3-voorsprong, verrassend want Kortrijk had van zijn laatste 21 uitwedstrijden geen enkele kunnen winnen. Op Daknam hielp Joseph-Monrose zijn team in het zadel, Zukanovic en Chavarria dikten aan.

Peter Maes gaf zijn mannen tijdens de rust een flinke bolwassing. Lokeren startte sterk aan de tweede, Tshimanga gaf de Waaslanders hoop met de 1-3. De thuisploeg duwde door, maar dankzij een rode kaart voor De Ceulaer en een treffer van Nfor van op de stip hield Kortrijk het hoofd boven water. Vanhaezebrouck en co rekenen af met een uitcomplex en blijven in het spoor van de topclubs.

Thijs scoort en faalt
AA Gent slaagde er in de eerste helft niet in om het verschil te maken op bezoek bij Bergen. Brüls en El Ghanassy verzuimden om te scoren, Jørgensen zag zijn schot gepareerd door Berthelin. Na de rust schoot Gent in actie. De Buffalo?s creëerden kansen bij de vleet, maar kregen het deksel op de neus. De Franse topschutter Perbet deed zijn reputatie alle eer aan, 1-0.

Gent bleef niet bij de pakken zitten en kreeg hulp van de scheidsrechter. Wouters deed de Buffalo?s een plezier met een strafschop. Een kolfje naar de hand van Thijs, 1-1. Het team van Sollied nam geen genoegen met een punt en trok de kaart van de aanval. Gent kreeg een tweede strafschop, dit keer hield Thijs het hoofd niet koel, de bal vloog hoog over. Het bleef bij 1-1.

Zulte en Cercle delen de koek
Zulte Waregem en Cercle Brugge maakten aan de Gaverbeek niet veel klaar. Iachtchouk zorgde met een doelpunt op slag van rust voor een fijne sfeer in de kleedkamer van Cercle tijdens de koffie. Na de pauze bracht Delaplace de bordjes in evenwicht, 1-1. Cercle Brugge wipt dankzij het punt over grote broer Club Brugge.