Gent smeert Genk nieuwe nederlaag aan

Gent smeert Genk nieuwe nederlaag aan

27-11-2011 21:01

Racing Genk had na de 7-0-pandoering in de Champions League tegen Valencia nood aan een nieuwe zege om het blazoen enigszins op te poetsen. Trond Sollied kon bij AA Gent geen beroep doen op Franck Boeckx. Hierdoor debuteerde de jonge Nederlander Sergio Padt in doel. De Noor hield El Ghanassy verrassend op de bank.

Flauwe eerste helft
De Belgische landskampioen startte het best aan de wedstrijd en dat had het vooral te danken aan een hardwerkende Kevin De Bruyne. De jonge Rode Duivel was een ware gesel voor verdediger Mario Baric en zijn voorzet werd ternauwernood weggekopt door Arzo, alvorens Khaleem Hyland gevaarlijk kon worden. De middenvelder uit Trinidad en Tobago leidde even later wel een tegenaanval van de Buffalo?s in. Genk-doelman Laszlo Köteles moest goed plat op een schot van Bernd Thijs.

De Limburgers bleven de wedstrijd domineren. De Oost-Vlamingen moesten ver achteruit zakken en hadden geen grip op het middenveld door het vele slordige spel. Op het halfuur probeerde Ilombe Mboyo Köteles te verrassen, maar de bal ging ? gelukkig voor de Hongaar ? nipt naast. De vlam sloeg in de pan en vlak voor rust kon Christian Brüls zich nog eens doorzetten, maar doelman Köteles ging opnieuw goed plat.

Van der Bruggen breekt de ban
Na de pauze moesten beide elftallen duidelijk uit een ander vaatje tappen. De Bruyne kreeg alvast de eerste mogelijkheid. De doelpoging van de Chelsea-prooi  belandde een meter naast het doel van Padt. De Buffalo?s hadden nood aan creatieve aanvalslust en Sollied bracht El Ghanassy in het spel. Ook Mario Been reageerde door Jelle Vossen te wisselen voor Christian Benteke.

Na een uur rukte Elyaniv Barda op door het centrum. De Israëliër probeerde het met een lob, maar zonder succes. De wedstrijd leek wat stil te vallen tot een flits van AA Gent het eerste doelpunt inleidde. Brüls stuurde Mboyo diep. Petit Pélé haalde de achterlijn, Köteles hapte en Van der Bruggen, die de geblesseerde Tim Smolders verving, had de bal maar voor het intikken.

Racing Genk moest nu reageren, maar vijf minuten voor tijd was het de thuisploeg die het dichtst bij een tweede doelpunt was. Een hakbal van El Ghanassy belandde tot bij Brüls, maar Köteles pakte uit met een goede redding. Het bleek uitstel van executie, want even later duwde El Ghanassy een voorzet van Thijs in doel. 'Eviva España' rolde van de tribunes. De Buffalo?s volgen nu op drie punten van leider Anderlecht.