AA Gent blijft steken, Beerschot haalt uit

AA Gent blijft steken, Beerschot haalt uit

21-01-2012 23:10

Nieuwe opdoffer voor AA Gent
Na de zege van Anderlecht tegen Kortrijk wist AA Gent wat het moest doen tegen Zulte Waregem. De Buffalo's spijkerden Essevee vast. Elimane Coulibaly, Hans Van der Bruggen en Yaya Soumahoro zorgden voor gevaar, maar scoren lukte niet. De verdediging van Zulte Waregem stond pal.

De Franse spits Teddy Chevalier miste de grootste kans voor de bezoekers. Aan de overzijde toonde Sammy Bossut zich alert op een uithaal van Coulibaly, de Senegalees kreeg zijn kans door de blessure van Zlatan Ljubijankic. Na het bezoek aan de kleedkamer drong AA Gent aan, vooral de Deen Jesper Jørgensen was er enkele keren dicht bij, maar hij vond Bossut en de paal op zijn weg.

Trond Sollied kreeg zenuwen en greep in. De Noorse trainer haalde Soumahoro, Rafinha en Yassine El Ghanassy naar de kant en gooide Christian Brüls, Ilombe Mboyo en de Nederlandse youngster Tom Boere in de strijd. Veel veranderde er in het Ottenstadion niet, het bleef 0-0 tegen Zulte Waregem. Na de nederlaag tegen Lierse en het bekerdebacle tegen Lokeren de derde opdoffer op rij voor AA Gent.

Beerschot neemt revanche voor 6-1
Beerschot en Cercle Brugge moesten voor de rust niet voor elkaar onderdoen. De Antwerpenaars gingen wel met een 2-0-voorsprong rusten dankzij doelpunten van Sherjill MacDonald en Nyoni. De Zimbabwaan heeft een verleden bij de groen-zwarte vereniging, maar dacht daar niet aan toen hij de trekker overhaalde.

Na de rust haalde Beerschot, dat voor de aftrap afscheid nam van de Uruguayaanse verdediger Gary Kagelmacher, de voet van het gaspedaal. Het mocht niet zijn voor Cercle Brugge. De Argentijnse vedette van het Kiel Hernán Losada besliste de partij met een stiftertje van op de stip, 3-0 en boeken toe voor het team van Bob Peeters. Losada dreef tien minuten voor tijd de score op, 4-0. Voor Beerschot een klinkende revanche na de 6-1 op Sclessin.

Lokeren tankt vertrouwen
Lokeren en Lierse ontmoeten elkaar de komende weken drie keer. Het eerste luik trok op niet veel. Lokeren domineerde, maar de Waaslanders konden niet scoren. De Japanse keeper van de Pallieters Eiji Kawashima hield Koen Persoons, Benjamin De Ceulaer en de Fransman Jérémy Taravel van een doelpunt

Pas na de thee moest Kawashima zich gewonnen geven, Taravel stuurde De Ceulaer in het straatje en de Limburgse spits klaarde de klus, 1-0. De Japanner had op Daknam zijn handen vol, Kawashima redde pogingen van Ayanda Patosi en Nill De Pauw. Maar opnieuw was het De Ceulaer die de Japanse held te grazen nam met een subtiel tikje, 2-0. Een goede generale repetitie voor de Waaslanders met het oog op de halve finales van de beker.

Remacle redt Leuvenaars
Bergen en OH Leuven deden het kalmpjes aan. Het vreemde doelpunt van Ibou viel uit de lucht. Door de wind verkeek Thomas Kaminski zich op de vrije trap van Ibou. OHL maakte niet veel klaar en Jérémy Perbet strafte dat af. Met zijn zeventiende treffer van het seizoen zette de Franse topschutter Bergen op rozen.

OH Leuven toonde in de tweede helft zijn tanden, de Luikse winger Jordan Remacle scoorde de aansluitingstreffer. Bergen leek de drie punten op zak te hebben, maar daar besliste Nicolas Timmermans anders over. De middenvelder haalde met zijn arm een kopbal van de Nigeriaanse spits Chuka uit het doel, rood voor Timmermans en een strafschop voor de Leuvenaars. Remacle faalde niet van op de stip, 2-2.

De uitslagen:
AA Gent - Zulte Waregem 0-0
Beerschot - Cercle Brugge 4-0
Lokeren - Lierse 2-0
Bergen - OH Leuven 2-2