Jacobs: We gaan vol voor kwalificatie

Jacobs: "We gaan vol voor kwalificatie"

22-02-2012 20:12

"We gaan vol voor de kwalificatie en hopen dat de supporters ons daarbij kunnen helpen. In Alkmaar liep het zowel speltechnisch als mentaal mis, dus ik hoop dat de spelers zich in vraag hebben gesteld. De enige meevaller was het resultaat."

"AZ verloor dit weekend misschien van Utrecht, maar dat is geen aanknopingspunt. De wedstrijd tegen Ajax speelden ze superieur, net zoals tegen ons. Een ploeg kan op enkele dagen tijd verzwakken, dat is nu eenmaal het voetbal."

Palmares voor grafzerk
Ariël Jacobs kende nog geen echte successen in Europa. De uitschakeling tegen BATE Borisov en Partizan Belgrado liggen nog vers in het geheugen. "Een palmares is leuk voor op je grafzerk. De 18 op 18 in de groepsfase is een stukje geschiedenis, maar de wedstrijd daarna start je op gelijke hoogte als de tegenstander."

De trainer herviel in zijn welbekende cynisme. "Ik heb gevraagd aan de UEFA of we drie doelpunten voorsprong kregen door die mooie reeks, maar het mocht niet. We trainden alleszins niet op strafschoppen. Het heeft weinig zin om op je sterke punten extra te gaan trainen."