Huntelaar schenkt Schalke Europees vervolg

24-02-2012 00:38

Het heenduel eindigde in een 1-1 gelijkspel, waardoor beide ploegen nog geloofden in een Europees vervolg. In de return wist Schalke als eerste ploeg toe te slaan. Een aanval in de achtste minuut leek aanvankelijk te worden afgeslagen, maar zoals zo vaak wist Klaas-Jan Huntelaar de rebound te verzilveren.

Het dertigste Europese doelpunt van Huntelaar in zijn carrière leek voldoende voor de volgende ronde van de Europa League. Twee minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd maakten de Tsjechen alsnog gelijk. Frantisek Rajtoral wist een verlenging uit het vuur te slepen.

In de verlenging bleek Schalke toch nog de sterkste. Een voorzet van Chinedu Obasi werd door Huntelaar met het hoofd omgezet in de winnende treffer. De spits kan zich derhalve gaan opmaken voor een terugkeer in eigen land.

Huntelaar zorgde in de slotfase van de verlenging voor een extra hoogtepunt. De Oranje-international bekroonde zijn trefzekere optreden door het realiseren van een hattrick.