Bayern wint nipt, einde titelrace Gladbach

Bayern wint nipt, einde titelrace Gladbach

24-03-2012 18:22

Bayern begon zonder de niet geheel fitte Mario Gomez aan het duel. Gomez was de afgelopen weken in topvorm en maakte de ene goal na de andere.

Zonder Gomez had Bayern moeite het defensieve Hannover open te breken. Tien minuten voor rust opende de thuisclub de score. Via Franck Ribéry en Arjen Robben werd Toni Kroos bereikt, die de bal achter Ron-Robert Zieler tegen de touwen schoot. In de tweede helft werd Gomez ingebracht en hij leek het duel in de 68ste minuut te beslissen, na een individuele actie en eeen laag schot: 2-0.

Hannover kwam via Didier Ya Konan een kwartier voor tijd terug tot 2-1, waardoor het nog spannend bleef in de Allianz Arena. Bayern wist de zege echter over de streep te trekken en verkleint het gat tot koploper Borussia Dortmund naar twee punten. Dortmund komt zondag pas in actie.

Verhaegh bezorgt Augsburg punt

Werder Bremen liep thuis tegen FC Augsburg twee waardevolle punten in de strijd om Europees voetbal mis. Augsburg redde kort voor tijd een punt: 1-1.

De Werder-treffer werd na een uur op prachtige wijze gescoord door Niclas Füllkrug. Hij stak met de bal aan de voet het middenveld over en ramde de bal daarna van grote afstand in de kruising. Daarop had het Augsburg van Jos Luhukay, Lorenzo Davids, Paul Verhaegh en Gibril Sankoh lang geen antwoord. In blessuretijd zorgde aanvoerder Verhaegh echter voor de belangrijke 1-1. Werder blijft daardoor zesde. Augsburg is de nummer vijftien.

Dure misstap Gladbach
Borussia Mönchengladbach lijkt de titelstrijd te moeten staken. Thuis verloor het met 1-2 van het TSG 1899 Hoffenheim van basisspeler Ryan Babel en bankzitter Edson Braafheid. Bij Gladbach speelde Roel Brouwers mee.

Marco Reus zette Gladbach vlak voor rust nog op voorsprong, maar na de pauze gaf de nummer drie van de Bundesliga alles weg. Roberto Firmino maakte de 1-1 en Boris Vukcevic nam de 1-2 voor zijn rekening. Door de zege neemt Hoffenheim afstand van de degradatiezone. Gladbach staat negen punten achter op koploper Dortmund en kan zijn derde plek later op de zaterdag kwijtraken aan Schalke 04.


Overige uitslagen

SC Freiburg - 1. FC Kaiserslautern 2-0
FSV Mainz - Hertha BSC 1-3