Cocu: Absolute focus ligt op eerst zelf winnen

Cocu: "Absolute focus ligt op eerst zelf winnen"

27-04-2012 16:52

"Het begint bij een overwinning. We weten dat de concurrenten tegen elkaar spelen, maar we zullen alle energie nodig hebben om bij Roda JC Kerkrade de drie punten te halen. De absolute focus ligt op het eerst zelf proberen te winnen en dan kijken we wat de rest heeft gedaan. Het is zeker een interessant weekeinde", zegt Cocu op de officiële website van PSV.

De kracht van Roda JC ligt op het middenveld, analyseert Cocu. "Als de tegenstander de bal verliest, dan komen ze er snel uit. Het zal een zware wedstrijd worden. Na de winterstop hebben we het vooral uit laten liggen, in dat opzicht zal het niet makkelijk worden", stelt de PSV-trainer vrijdag.

"Het is moeilijk om daar een patroon uit te halen. We hebben nu twee overwinningen behaald thuis en daar moeten we een goed gevolg aan geven. We moeten een langere serie neerzetten", aldus Cocu. Hij kan in Kerkrade niet beschikken over Erik Pieters en Andreas Isaksson. Kevin Strootman is normaliter van de partij.

"Wilfred Bouma heeft vorige week een terugslag gehad. Als je er even uit bent geweest dan is het ook belangrijk weer een aantal volledige trainingen mee te maken. We kijken zaterdag hoe het is", aldus Cocu, die de aanwezigen er vrijdag op wees dat PSV in een uitduel tot twee keer toe teruggekomen is uit geslagen positie.

"Dat moet ook een soort vertrouwen geven, dat mocht zoiets in een uitwedstrijd gebeuren je dat ook kan overwinnen. We geven steeds minder kansen weg en dat is wel de basis om een uitresultaat te halen. Nu moeten we dat laten zien, met onze eigen manier van spelen."