Anderlecht legt er vier in Genks mandje

Anderlecht legt er vier in Genks mandje

28-04-2012 00:19
0

Racing Genk was na een knappe twaalf op twaalf de revelatie in Play-Off I, maar de steile opmars van de Limburgers werd tegen Anderlecht keihard een halt toegeroepen. Mario Been zag na acht minuten dirigent De Bruyne uitvallen. Een opdoffer die een nonchalant voetballende titelverdediger nooit meer te boven kwam.

Milan 'Assist' Jovanovic
Anderlecht profiteerde meteen. Nadson verdedigde zonder veel overtuiging, Kanu opende eenvoudig de score. Paars-wit dacht plots niet meer aan de afwezigheid van Sacha Kljestan en Dieumerci Mbokani en verdubbelde op het halfuur de voorsprong. Na balverlies van Anthony Vanden Borre behield Milan Jovanovic, ook al aangever bij de openingstreffer, goed het overzicht. Guillaume Gillet knalde het leer kurkdroog voorbij Laszlo Köteles.

Ook na rust slaagde Racing Genk er niet meer in om een vuist te maken. Verloren zoon Daniel Tözser kwam de zwakke Vanden Borre vervangen. Na de blessure van De Bruyne moest de Hongaar nog verrassend de jonge Jordy Croux laten voorgaan. Veel beterschap kon ook hij niet in de ploeg brengen.

Integendeel. De Genkse kelk moest tot op de bodem leeg. En opnieuw reeg Jovanovic een assist aan zijn gordel. Met een slimme tik bood hij Kanu zijn tweede doelpunt van de avond. Derick Tshimanga vergat de buitenspelval op te heffen. De ingevallen Tom De Sutter zette de 0-4-eindcijfers op het scorebord.

Zeven punten
En zo zet Anderlecht opnieuw een grote stap richting de titel. Club Brugge, dat zaterdag in Gent de Slag om Vlaanderen betwist, volgt nu al op zeven punten. Racing Genk mag de titeldromen nu definitief opbergen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie