'Kannibaal' Boulahrouz troost Oranje-afvallers

'Kannibaal' Boulahrouz troost Oranje-afvallers

16-05-2012 12:02

De afvallers van dinsdag sprak hij troostend toe. "Ik begrijp de teleurstelling van de afvallers. Je praat wel over het EK", zegt de Kannibaal in De Telegraaf. Bij binnenkomst op maandag voelde Boulahrouz de nervositeit in de groep. "Maar dat was logisch. Meegaan naar een eindtoernooi is voor een talentvolle speler een volgende stap in zijn ontwikkeling."

"De ervaring die je daar opdoet, maakt je een betere voetballer. Om wat spanning weg te nemen, heb ik veel met de jongens gepraat. Dat deden Ruud van Nistelrooy, Edgar Davids en Phillip Cocu met mij destijds ook. En dan speelde ik voor mijn eerste grote toernooi al bij HSV."

"Ik heb bij de nieuwelingen geprobeerd het ijs te breken. Daarna moesten en moeten zij hun eigen weg vinden. Hoe sneller ze op eigen benen staan, hoe beter", vindt de verdediger, die een aflopend contract heeft bij VfB Stuttgart. "Qua belangstelling heb ik niet te klagen. Op een gegeven moment zal ik alle aanbiedingen naast elkaar leggen en een beslissing nemen."

"Misschien nog voor het EK, maar wel op een tijdstip dat ik niet bij Oranje ben, want dan moet de focus volledig daarop liggen", besluit de verdediger.