Coach wil weg vanwege neergeschoten Cabañas

Coach wil weg vanwege neergeschoten Cabañas

07-06-2012 10:00

Cabañas werd in januari 2010 in een nachtclub in Mexico door zijn hoofd geschoten. Vorig jaar kon hij de training hervatten en bij zijn jeugdliefde 12 de Octubre, een Paraguayaanse derdeklasser, kreeg hij de kans op een officiële rentree. Coach Chilavert weigert hem echter op te stellen en biedt daarom zijn ontslag aan.

"Het was een wonder dat Cabañas' leven werd gered", verklaart de oudere broer van de legendarische oud-doelman José Luis Chilavert aan persbureau AP. "Het spijt me echter om te zeggen dat hij nog steeds visuele problemen heeft aan zijn linkerkant (de kogel zit rechts in het hoofd van de speler, red.). Als hij met zijn rug naar het doel staat, kan hij niet naar links wegdraaien."

De clubleiding wil dat Cabañas elke wedstrijd opgesteld wordt, maar daar weigert Chilavert aan mee te werken. "Andere kwaliteiten zoals balbeheersing, het ontwijken van de tegenstander, passen en scoren zijn ook nog niet zoals het was. Training is nu de beste therapie voor hem. De aandacht van zijn ploeggenoten en het publiek zal hem goed doen. Wellicht dat hij met de reserves mee kan doen, totdat hij volledig is hersteld."