Eigenwijze Höcher: Ik ben een lastige jongen

Eigenwijze Höcher: "Ik ben een lastige jongen"

05-09-2012 07:26
0

Höcher staat niet bekend als de meest gemakkelijke voetballer. Voor de Almeloër is zijn relatie met de coach cruciaal. "Op de een of andere manier ben ik gevoelig voor de benadering van een trainer", zegt hij in Voetbal International. "Ik moet me daar prettig bij voelen, pas dan haal ik het beste in mezelf naar boven."

"Peter Bosz bij Heracles Almelo en Jurgen Streppel bij Helmond Sport en hier bij Willem II weten me echt te raken", vervolgt Höcher, die vorig jaar in Tilburg goed was voor zes doelpunten in twintig wedstrijden. In de Eredivisie miste hij dit seizoen nog geen minuut, tegen FC Groningen maakte hij bovendien al zijn eerste goal.

"Ik ben niet de gemakkelijkste, zal altijd mijn zegje doen, en weet dat ik weleens mijn eigen mening probeer door te drukken. Mijn eigenwijsheid heeft me veel problemen opgeleverd. Dat geldt zeker voor mijn relatie met trainers."

"Soms zie ik spelers zichzelf in allerlei bochten wringen om zich daartegen te verdedigen, maar zo zit ik niet in elkaar. Veel mensen zien mij als een lastige jongen en daar kan ik ze geen ongelijk in geven. Ik heb een open karakter, maar daardoor zeg ik ook altijd wat ik denk. Ook al is dat niet altijd even handig."

Bij Willem II zal dat niet voor problemen zorgen, verwacht de speler zelf. "Zelf voel ik me beter dan ooit. Eindelijk klopt alles in mijn leven. Spelen in de Eredivisie, in een team en onder een trainer waar ik het beste van mezelf kan laten zien. Ik ben klaar om mezelf op het hoogste niveau te laten zien", aldus Höcher.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie