Malki: Ik had miljonair kunnen worden

Malki: "Ik had miljonair kunnen worden"

12-09-2012 07:17
4

"Het is vrij rustig gebleven", zegt Malki in gesprek met Voetbal International. "Greuther Fürth en West Bromwich Albion hadden interesse, hoorde ik. Maar er kwam geen aanbieding. Wél van Al-Ittihad, een van de topclubs uit Saudi-Arabië. Ik kon er tien keer meer verdienen dan bij Roda! Ik had er miljonair kunnen worden, maar vind mezelf nog te jong om voor zo'n land te kiezen. Zou ik nu naar Saudi-Arabië vertrekken, dan verdwijn ik in West-Europa helemaal uit beeld."

"Best vreemd, eerlijk gezegd", vervolgt de Syriër zijn verhaal. "Bij Feyenoord, om een voorbeeld te noemen, zou ik wel passen met mijn speelstijl. Maar blijkbaar zijn de clubs toch nog niet overtuigd van mijn kwaliteiten."

Voor Malki is het geen straf om nog bij Roda JC te spelen, hij is de club dankbaar. "Voor mijn komst naar Roda had ik twee moeilijke jaren. Bij Lokeren kreeg ik nauwelijks de kans, daarna belandde ik bij het Griekse Panthrakikos in een complete chaos. Presteren was daar amper mogelijk. Roda verloste me, hier kreeg ik vertrouwen en vond ik mezelf terug."