Babel: Natuurlijk, je bent jong, je maakt fouten

Babel: "Natuurlijk, je bent jong, je maakt fouten"

03-10-2012 12:41
2

In zijn periodes bij Liverpool en TSG 1899 Hoffenheim was er vaak kritiek op het spel van Babel. Ook uit Nederland. "Vaak kijken mensen naar een voetballer door zijn statistieken erbij te pakken. Dan zeggen ze: oh, Babel heeft niet zoveel gespeeld bij Liverpool en Hoffenheim, dat zal wel aan hem liggen", zegt hij over die periode.

Wedden

Meer odds

"Natuurlijk: je bent jong, je groeit op, je maakt fouten. Maar in mijn geval is het niet altijd iets dat ik in eigen hand heb gehad", vertelt Babel, die sinds zijn rentree bij Ajax bij bijna elk doelpunt betrokken is geweest. "Soms is er kritiek zonder inhoud. Dan lees of hoor je alleen maar gescheld van mensen zonder verstand van voetbal. Maar er zijn ook kritieken die niet altijd even leuk zijn om te lezen, maar waar wel wat in zit."

"Om een voorbeeld te noemen: het verwijt dat ik te weinig heb gescoord voor iemand met mijn kwaliteiten, is iets waar ik wat mee kan. Dat vind ik zelf ook, het is iets waaraan ik werk", aldus Babel, die graag terugkeert bij een Europese topclub en vertrouwen heeft in de toekomst. "Veel grote spelers van nu waren een paar jaar geleden nog lang niet zo ver. Dat is een houvast voor mij."

"Het geeft me het vertrouwen dat ik alsnog in zo'n periode van mijn loopbaan kan komen. Het is uiteindelijk aan jezelf hoeveel je erin stopt. En ik ben van mening dat ik er veel in stop."