Groep C: Kuyt waardevol bij zege op De Jong

04-10-2012 23:17

De Jong bewees zichzelf en Gladbach nog wel een dienst door Fenerbahçe-doelman Volkan Demirel in de achttiende minuut te passeren. Lang hield deze voorsprong geen stand. Zeven minuten later zag Cristian een vrije trap pardoes tegen de touwen eindigen. Raúl Meireles bracht de Turken vlak voor rust zelfs op voorsprong met een poging van buiten het strafschopgebied.

Marc-André ter Stegen moest als doelman van Gladbach nog twee keer vissen. Kuyt bracht de Turken twintig minuten voor tijd op een ruimere voorsprong door alert te reageren. Igor De Camargo bracht de marge vervolgens nog wel terug tot één treffer, maar vlak voor tijd gooide Cristian het duel definitief op slot door er 2-4 van te maken.

Marseille klopt Cyprioten
Olympique Marseille heeft het zwaarbevochten gelijkspel bij Fenerbahçe van twee weken terug een positief vervolg gegeven. AEL Limassol werd in Frankrijk met 5-1 verslagen, waardoor het samen met de Turken aan de leiding gaat in Groep C.

De Cyprioten begonnen door toedoen van Edwin Ouon nog wel sterk aan de wedstrijd, maar zijn openingstreffer bleek allerminst afdoende voor een goed resultaat. Rod Fanni trok de stand kort voor rust weer in evenwicht.

Na rust bleek Limassol geen serieuze tegenstander voor de Fransen. Lucas Mendes, Loïc Rémy, invaller André-Pierre Gignac en opnieuw Rémy zorgden voor een 5-1 eindstand.