Anderlecht en De Sutter ontploffen

Anderlecht en De Sutter ontploffen

30-10-2012 21:49

De ene Ferrera is de andere niet. Yannick Ferrera won vorig weekend met Charleroi van Anderlecht, daar slaagde Manu Ferrera met AA Gent niet in. Het tactisch plaatje van de tijdelijke opvolger van Trond Sollied klopte in het Astridpark niet. De verdediging van AA Gent speelde veel te hoog en Lucas Biglia, Ronald Vargas én Dennis Praet werden in balbezit niet onder de druk gezet.

Anderlecht profiteerde optimaal met steekballetjes. Bij waarschuwingen van De Sutter en Biglia, waarop Sergio Padt pal stond, kwamen de Gentenaars nog goed weg, maar de derde keer was het raak. Vargas stuurde De Sutter - gebrand op een sterke prestatie en een doelpunt na zijn misser en wissel in Charleroi - diep en die jaagde de 1-0 tegen de netten.

Dennis Praet
Luttele minuten later zette Milan Jovanovic Dennis Praet op weg naar doel. Praet omspeelde knap Padt en duwde de 2-0 binnen. Bij de rust had het evenwel 2-2 kunnen staan, want Christian Brüls trapte op de paal en Ilombe Mboyo verraste bijna Silvio Proto.

De tweede helft begon met een domper voor Anderlecht. Niet dat AA Gent snel de 2-1 maakte, maar Vargas moest geblesseerd naar de kant. De Brusselaars konden het hoge tempo van voor de rust niet meer opleggen. AA Gent kwam gevaarlijk uit de hoek met een uitbraak van Yaya Soumahoro, die voor eigen succes ging en naast schoot.

Daarna was het liedje van de Gentenaars uitgezongen. Jova stuurde De Sutter nog eens het straatje in en de uitgebroken spits vlamde de 3-0 binnen. Met veel vertrouwen -  toch verrassend - knalde De Sutter in een tijd de bal voorbij een kansloze Padt. Massimo Bruno draaide met de 4-0 na een assist van Olivier Deschacht het mes nog wat dieper in de wonde.

5-0!
Anderlecht jaagde op de 5-0. Cheikhou Kouyaté had dé kans op de vijfde treffer, maar schoot onbesuisd naast. Invaller Sacha Iakovenko gunde het publiek wat het wilde: 5-0! Met deze verdiende overwinning zwiert Anderlecht de crisis buiten na nederlagen tegen Charleroi, Zenit Sint-Petersburg, Standard en Málaga. AA Gent is na de 2-0 zege tegen Bergen weer terug naar af.