Macheda: Terugkeren bij Man United is zinloos
Italiaanse huurling ziet geen brood in nieuwe reserverol

Macheda: "Terugkeren bij Man United is zinloos"

28-03-2013 17:24

In de ogen van de 21-jarige spits is het weinig zinvol om nog een keer voor zijn kans te gaan bij United, de verwachtingen bij de club zijn er simpelweg te hoog. Even leek Macheda hard op de deur te kloppen bij de hoofdmacht toen hij in 2009 belangrijk was voor United, maar verschillende succesvolle en minder succesvolle verhuurperiodes later lijkt de spits toe aan een nieuw avontuur.

"Manchester United is lastiger dan welke andere club ter wereld vanwege de grote klasse van de spelers daar, de enorme druk en de vele aandacht. Het zou zinloos zijn om terug te keren en opnieuw te doen met waar ik de laatste twee jaar mee bezig ben geweest. Misschien keer ik in de toekomst terug, maar niet nu", zegt Macheda, die nog een contract tot 2014 heeft bij United, in The Daily Mail.

"Het was als een sprookje"
"Ik was pas zeventien toen ik debuteerde, toch verwachtte men van me dat ik de nieuwe Wayne Rooney zou worden; het volgende grote talent. Hoe kon ik dat bewerkstelligen wanneer ik niet elke wedstrijd speelde? Het was niet makkelijk om mee om te gaan. Maar als ik terugkijk op die tijd ben ik er nog steeds blij mee. Het was als een sprookje."

"Na Manchester United is het een gevecht geweest. Ik heb met blessures te maken gekregen en de verhuurperiodes bleken niet echt een succes. Maar ik ben me aan het aanpassen, hier bij Stuttgart. Dat heeft tijd nodig. Het belangrijkste is nu dat ik mijn plekje vind; ergens speeltijd krijg en mezelf ontwikkel als speler."