Remise Argentinië, Uruguay boekt cruciale zege
WK-kwalificatie nadert z'n ontknoping

Remise Argentinië, Uruguay boekt cruciale zege

12-06-2013 08:56

Door de winst is Colombia op de ranglijst Ecuador voorbij: Colombia is nu tweede met 23 punten, Ecuador heeft 21 punten. Argentinië staat bovenaan met 26 punten. Argentinië en Colombia kan kwalificatie voor het WK, volgend jaar in Brazilië, bijna niet meer ontgaan.

De eerste vier landen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, de nummer vijf speelt play-offs tegen een land van een ander continent. Bij de Argentijnen kwam sterspeler Lionel Messi slechts het laatste half uur in actie. De aanvaller van Barcelona heeft wegens blessures de laatste tijd niet veel gespeeld en vreesde de hoogte waarop het duel werd afgewerkt: bijna drie kilometer boven zeeniveau.

Door het verminderde zuurstofgehalte vergt dat meer inspanning. Ecuador won tot het gelijkspel tegen Argentinië alle wedstrijden op eigen veld.

Cavani held
Uruguay pakte dinsdag drie cruciale punten tegen Venezuela. Het werd 1-0. Chili zette Bolivia met 3-1 aan de kant. Voor Uruguay was topschutter Edinson Cavani trefzeker. Luis Suarez was geschorst. De winnaar van de Copa America staat nu op de vijfde plaats in de poule. Eduardo Vargas, Alexis Sanchez en Arturo Vidal hielpen Chili aan de overwinning. Marcelo Martins scoorde namens Bolivia tegen.

Noord- en Midden-Amerika
In de WK-kwalificatiepoule van Noord- en Midden-Amerikaanse landen hebben de voetballers van Honduras en de Verenigde Staten dinsdag goede zaken gedaan. Honduras versloeg Jamaica met 2-0 en de Verenigde Staten waren ook met 2-0 te sterk, voor Panama. Voor de VS was AZ-spits Jozy Altidore eenmaal trefzeker. Het betekende de derde treffer van Altidore op rij in een interland.

Daarvoor had de geblokte spits meer dan anderhalf jaar niet gescoord voor zijn land. Dankzij de zege gaan de VS aan kop met tien punten uit vijf duels. Honduras steeg dankzij de winst op Jamaica naar de vierde plek in de poule. Aan het einde van de kwalificatiefase geeft die recht op play-offwedstrijden tegen Nieuw-Zeeland; de winnaar de kwalificatiepoule van Oceanië.

Zover hoeft het echter niet te komen voor de Hondurezen. Ze staan met zeven punten uit vijf duels maar één punt achter op Mexico en Costa Rica, die tegen elkaar gelijk speelden (0-0). Daarnaast heeft Mexico een wedstrijd meer gespeeld. Panama mag ondanks het verlies tegen Honduras ook nog hopen op WK-deelname. De ploeg behaalde tot dusver zes punten uit vijf wedstrijden. Jamaica lijkt met twee punten uit zes wedstrijden uitgeschakeld. De eerste drie landen van de poule gaan rechtstreeks naar het WK in Brazilië.

(ANP)