Gall ontkent onrust: Teamspirit van heb ik jou daar
Emmen-trainer: "Je moet inschatten, observeren en ingrijpen"

Gall ontkent onrust: "Teamspirit van heb ik jou daar"

17-07-2013 11:34

FC Emmen hoeft spelers Kelvin Maynard en Antoine van der Linden voorlopig niet te zien, de officiële lezing luidt dat het tweetal 'rust' krijgt. RTV Drenthe meldt dat die rustperiode een door FC Emmen opgelegde straf is. Over het hoe en waarom is niets bekend. Gall ontkent ondertussen dat er sprake is van hommeles binnen de club.

"Zie jij hier een team staan dat baalt? Nou, dacht het niet. Het is rustig, het is homogeen. We hebben een teamspirit van heb ik jou daar", zegt Gall in gesprek met de regio-omroep. Gall wil niet dieper ingaan op het besluit om Van der Linden en Maynard voorlopig thuis te laten. "Ik ben eindverantwoordelijk voor een hoop dingen en ik wil graag een keer met Emmen én de omgeving succesvol zijn. Daar moet je wel eens dingen voor doen."

"Je moet inschatten, observeren en ingrijpen. Of je het dan goed of juist verkeerd hebt gedaan, dat kan je pas achteraf bepalen. Maar wij zijn in de veronderstelling dat dit, wat we nu doen, heel goed is. Het kan zijn dat de rust een tijdelijk karakter heeft, maar dat is niet aan mij. Ik ben niet de eindbeslisser. Dat is aan de directie. Of het nog goed kan komen? Voor mij absoluut, maar er mag niets meer gebeuren wat de saamhorigheid van het team op het spel zet."