Booy: Bosschaart heeft op training een goede rol
Routinier gaat in gesprek met Deventerse club

Booy: "Bosschaart heeft op training een goede rol"

13-12-2013 19:16

"We gaan eens kijken hoe hij het allemaal ervaart en wat hij zou willen", vertelt trainer Foeke Booy op de clubwebsite. "Op de training heeft hij in ieder geval een goede rol, jonge spelers leren van hem, pikken dingen op. Hoe staat hij, hoe loopt hij, hoe reageert hij op druk? Mooi om te zien hoe hij dat op en buiten het veld invult."

Na de eclatante 4-1 overwinning op aartsrivaal PEC Zwolle wacht Go Ahead zaterdag een uitwedstrijd bij FC Twente. "FC Twente is zich met Vitesse, Ajax en Feyenoord aan het afscheiden, je ziet dat er de laatste weken toch wel een top-vier heeft afgetekend", aldus Booy. "Twente speelt een spel met veel positiewisselingen en met Castaignos hebben ze een spits die steeds meer variatie in zijn palet heeft, een jongen die je niet uit het oog kan verliezen."

"Twente is een ploeg die de bal ook heel graag wil, daarom hebben ze zo’n creatieve speler als Gutiérrez een beetje laten zakken zodat hij zich nadrukkelijk kan bemoeien met de opbouw. Het is voor ons een zware kluif, maar wel een heel mooie uitdaging. We moeten waakzaam zijn, op onze hoede voor de druk die zij op ons zullen geven. We zijn er op voorbereid en moeten kijken of we het antwoord kunnen geven dat we vooraf bedacht hebben."