Feyenoorder Lopes Cabral: Verder aanhaken
Talent werkt toe naar officieel debuut

Feyenoorder Lopes Cabral: "Verder aanhaken"

07-01-2014 22:03
3

Lopes Cabral debuteerde afgelopen zondag in de oefenwedstrijd tegen Excelsior (1-0 zege) in de Kuip. "In het stadion waar ik zo vaak op de tribune heb gezeten, stond ik nu zélf op het veld", vertelde de talentvolle verdediger op de clubwebsite. "Ik was zenuwachtig en tijdens de eerste helft heb ik vanaf de bank wel even de tijd genomen om goed om me heen te kijken. In de tweede helft mocht ik spelen, prachtig natuurlijk."

Zelf omschrijft Lopes Cabral zich als 'een aanvallend ingestelde rechtsback'. "Toch ben ik ook verdedigend sterk en kan ik een mannetje uitschakelen. Nu ik deze week met het eerste elftal meetrain hoop ik alleen maar beter te worden. Het niveau van de trainingen ligt hier een stuk hoger, dat merk je aan alles."

Garanties zijn er niet, maar voor Lopes Cabral is het trainingskamp al een mooie belevenis. "Dat komt deels omdat ik uitstekend ben opgevangen door de jongens. Onder meer Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius ken ik al langer, met hen heb ik nog samengespeeld in de jeugd. Dat maakt het makkelijker om mijn plek te vinden. Ik hoop deze week nog verder aan te haken bij het niveau."