Park middelpunt van Aziatische oefentrip PSV: Een goede zaak
PSV sluit voetbalseizoen af met reis naar Zuid-Korea

Park middelpunt van Aziatische oefentrip PSV: "Een goede zaak"

20-02-2014 17:33

PSV sluit het voetbalseizoen af met een vriendschappelijke trip naar Zuid-Korea. Dat laat de club uit Eindhoven donderdag weten middels de officiële website.

Technisch manager Marcel Brands vertelt dat PSV in Zuid-Korea twee oefenwedstrijden zal afwerken tegen clubs uit het Aziatische land. PSV ging eerder in 2003 en 2005 al op bezoek in Zuid-Korea. De Eindhovenaren reizen op 19 mei af naar het land, op 25 mei keert de selectie terug in Nederland. PSV zal onder meer in actie komen in Suwon, één van de stadions tijdens het WK in 2002.

"Steeds vaker maken grote Europese clubs promotiereizen naar Azië. Het is een goede zaak dat ook PSV wederom vertegenwoordigd is. Qua internationale uitstraling, sponsorpromotie en uiteraard ook financieel een mooie reis", zegt Brands op het digitale thuis van PSV. De club zal rekening houden met de mogelijke afwezigheid van internationals, maar ziet de trip niet als een snoepreisje.

"We zullen met een representatief team naar Zuid-Korea reizen", zegt Brands. Ji-Sung Park, de Zuid-Koreaanse middenvelder van PSV en een held in eigen land, zal een belangrijke rol spelen tijdens de reis. "Uiteraard is de aanwezigheid van Ji-Sung daarin een belangrijke factor", aldus Brands.