Kuipers mag in Frankfurt warmdraaien voor Klassieker
UEFA stelt hem aan voor Frankfurt-Porto, ook Van Boekel actief

Kuipers mag in Frankfurt warmdraaien voor Klassieker

25-02-2014 10:47

Björn Kuipers en Pol van Boekel fluiten donderdag een wedstrijd in de Europa League. Kuipers krijgt de returnwedstrijd tussen Eintracht Frankfurt en FC Porto onder zijn hoede.

De eerste wedstrijd in Portugal eindigde in 2-2 waardoor er een spannend duel op de rol staat in Frankfurt. Kuipers wordt geassisteerd door Angelo Boonman en Erwin Zeinstra. Charles Schaap is de vierde official. Richard Liesveld en Es Janssen zijn de vijfde en zesde assistent. Kuipers fluit voor de achttiende keer een Europa League-wedstrijd.

Volgens het Algemeen Dagblad fluit Kuipers zondag ook de Klassieker in De Kuip tussen Feyenoord en Ajax. Die aanstelling is nog niet door de KNVB bevestigd, maar gezien de druk op de wedstrijd ligt het voor de hand dat de bond teruggrijpt naar haar beste arbiter: Kuipers dus.

Van Boekel krijgt de wedstrijd tussen Shakhtar Donetsk en Viktoria Plzen onder zijn hoede. Dave Goossens en Bas van Dongen assisteren hem, Rob van de Ven is de vierde official. Serdar Gözübüyük en Dennis Higler staan naast de doelen als vijfde en zesde man. Het is de zestiende keer dat Van Boekel in de Europa League fluit.