Blind: 'Vervelend, maar wedstrijd tegen Feyenoord is belangrijker'

Blind: 'Vervelend, maar wedstrijd tegen Feyenoord is belangrijker'

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2014 om 00:07vr 28-02-2014 om 00:07

Daley Blind werd donderdag met Ajax uitgeschakeld in de Europa League. De Amsterdammers verloren na de eerste wedstrijd ook het tweede duel van Red Bull Salzburg (3-1).

"Het is vervelend, maar zondag wacht een belangrijkere wedstrijd", relativeerde Blind direct na afloop tegenover Ajax TV. "Van tevoren wil je overal zo lang mogelijk meedoen, maar uiteindelijk is de competitie belangrijker."

Dat Ajax er net als vorig seizoen niet in slaagt de eerste knockoutronde te overleven knaagt wel aan Blind. "Dat is niet prettig nee. Het is zonde dat we tegen Milaan net niet doorgingen. En nu verkloten we het de eerste thuiswedstrijd gelijk. Maar we moeten ook niet ontkennen dat Salzburg een hele goede ploeg heeft."

Blind denkt niet dat de wedstrijd in Oostenrijk negatieve gevolgen heeft voor de Klassieker. "Ik voel me goed en ben fit. De Klassieker is de wedstrijd van het jaar. Voor iedereen, maar vooral voor de supporters. We weten hoe belangrijk deze fase van de competitie is. Wij zullen er zondag gewoon staan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws