Hiddink bevestigt terugkeer bij Oranje: Ik ga niet freewheelen

Hiddink bevestigt terugkeer bij Oranje: "Ik ga niet freewheelen"

Gepubliceerd: zaterdag 1 maart 2014 om 07:30za 01-03-2014 om 07:30

Guus Hiddink heeft na maanden van speculatie bevestigd dat hij de nieuwe bondscoach van Oranje wordt. De Achterhoeker volgt na het WK in Brazilië Louis van Gaal op.

Hiddink bevestigde het nieuws vrijdagavond bij Met het oog op morgen van Radio 1. "Ik ben bezig met de KNVB om het team dat ik rond me wil hebben te formeren. Dat proces heeft nog een aantal dagen, weken nodig", zei hij.

Danny Blind, Ruud van Nistelrooij, Jaap Stam en Giovanni van Bronckhorst werden al genoemd als mogelijke assistenten. "We zijn bezig om een mooie staf te formeren. Die jongens zullen veel gaan doen, maar ik zal er zeker scherp op zitten."

Hiddink hoeft niet per se een assistent van Ajax, Feyenoord en PSV. "Ik denk niet in kleuren van een club. Patrick Kluivert en Danny Blind, de jongens die er de afgelopen tijd als assistent bij waren, denken ook niet in het belang van Ajax. Die hebben ook een aantal Feyenoorders tot international gebombardeerd."

Voor de ervaren trainer wordt het zijn tweede avontuur als bondscoach van Oranje, nadat hij eerder ook al actief was bij Zuid-Korea, Australië, Rusland en Turkije. "Maar het is niet zo dat ik het bondscoachschap freewheelend ga doen. Ik wil het goed doen, anders stap ik er ook niet in."

Lees meer over: Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws