Doorbraak van talentvolle Deen bij Ajax blijft voorlopig uit: Het valt tegen

Doorbraak van talentvolle Deen bij Ajax blijft voorlopig uit: "Het valt tegen"

Gepubliceerd: vrijdag 11 april 2014 om 16:50vr 11-04-2014 om 16:50

Lucas Andersen is er nog niet in geslaagd door te breken bij Ajax. Het voetballeven in Amsterdam valt de negentienjarige Deen zwaar, blijkt uit een interview met het BT. "Het valt tegen", zegt Andersen over de lastige periode die hij doormaakt bij Ajax.

De jonge Deen speelt zijn wedstrijden vooral in Jong Ajax. "Ik heb wel gemerkt hoe frustrerend het voetballeven, weg van huis, kan zijn. Mijn vriendin is weliswaar bij me en dat maakt het absoluut gemakkelijker, maar het blijft soms malen in mijn hoofd", citeert Ajaxlife.nl Andersen in de Deense media. Voorlopig heeft Andersen nog even de tijd om de Ajax-leiding te overtuigen. Hij is in het bezit van een contract tot de zomer van 2016.

"Ik verwacht dat ik volgend jaar meer speeltijd krijg en ik wil graag aantonen dat ik klaar ben voor het grote werk. Ik mis het verschrikkelijk wedstrijden 'om het echie' te spelen. Als ik plaatsneem op de tribune of voor de televisie zit, gebeurt het daar. Dan staat er iets op het spel. Jong Ajax speelt weliswaar Jupiler League, maar het is toch anders." Andersen spreekt hardop uit graag met de technische leiding van Ajax te praten over zijn toekomst.

"Ik heb gewoon het gevoel dat ik een te goede voetballer ben voor de Jupiler League. Nog een jaar bij Jong Ajax voetballen, zie ik niet zitten. Als ik niet bij het eerste kan aansluiten, is het misschien beter iets anders te zoeken. Maar ik hoop nog steeds door te breken bij Ajax, de trainers hopen dat trouwens ook", aldus Andersen, die openstaat voor een verhuurperiode.

"Maar", zegt de Deen, "het voelt een beetje gek om verhuurd te worden. Dan sta ik onder contract bij de ene club en voetbal ik voor de andere club. Dat is slechts een halve oplossing. Maar als zich een goede mogelijkheid aandient, kan het alsnog zomaar. Ik denk dat het neerkomt op doorbreken bij Ajax of verkocht worden aan een andere club."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws