'Veltman verklapt plannen Van Gaal: Oranje gaat ander systeem testen'
Ajax-verdediger: "We gaan met wat meer verdedigers spelen"

'Veltman verklapt plannen Van Gaal: Oranje gaat ander systeem testen'

08-05-2014 17:03
19

Joël Veltman heeft in een interview met OnsOranje vermoedelijk per ongeluk de plannen van bondscoach Louis van Gaal uit de boeken gedaan. De Ajax-verdediger verklapt dat de Oranje-keuzeheer aan een nieuw speelsysteem werkt.

"We gaan met wat meer verdedigers spelen", ving het Algemeen Dagblad op uit de mond van Veltman over de komende oefenduels van het Nederlands elftal in aanloop naar het WK in Brazilië. "Dat betekent niet per se dat we defensiever gaan spelen", voegde hij daar snel aan toe. "Je moet dan gewoon goed op kunnen bouwen. Natuurlijk blijft je verdedigende taak de belangrijkste. Je hebt altijd één of twee spitsen tegenover je, en die moet je uitschakelen."

Feyenoord-verdediger Stefan de Vrij vult zijn collega aan. "Van Gaal zegt altijd dat hij rationele voetballers zoekt. Verdedigers die nadenken over hun beslissingen en het spel kunnen verplaatsen. De bondscoach is erg duidelijk en dat is prettig werken", zegt De Vrij, die aangeeft dat er geen sprake van rivaliteit is tussen de spelers uit Amsterdam en Rotterdam bij Oranje. "Ik kijk niet naar ze als concurrenten. We zijn nu teamgenoten en het belangrijkste is een optimale voorbereiding na het WK."