'Meer interesse uit Eredivisie voor Peruaans Ajax-target'
Ook FC Twente, PSV, FC Groningen en Real Sociedad zitten achter aanvaller aan

'Meer interesse uit Eredivisie voor Peruaans Ajax-target'

02-06-2014 15:40

Ajax is zeker niet de enige gegadigde voor de diensten van de Peruaan Irven Ávila. De aanvaller van Sporting Cristal heeft meer belangstellenden uit de Eredivisie, maar ook een overgang naar Spanje lonkt.

Ávila heeft met zijn doelpunten in de Peruaanse competitie de aandacht getrokken. Naast Ajax, zouden ook PSV, FC Twente en FC Groningen in de markt zijn voor de 23-jarige international, meldt Libero. Ook het Spaanse Real Sociedad zou geïnteresseerd zijn in de diensten van de veelzijdige aanvaller.

Vorige week meldden media uit Peru al dat Ávila een transferverzoek ingediend zou hebben, toen bleek dat de Amsterdammers een oogje op hem hadden. Dat Cholito naar Europa zal vertrekken, lijkt door de interesse een grote kans te hebben.

Ávila kan op alle posities in de voorhoede uit de voeten. Bij Sport Huyacano en sinds twee seizoenen Sporting Cristal kwam hij elk seizoen in de dubbele cijfers wat betreft het aantal doelpunten. Voor het nationale elftal staat Ávila nog droog in negen interlands.