In het kort: Italië met 25 man naar Brazilië, VVV strikt oud-Oranje-international

In het kort: Italië met 25 man naar Brazilië, VVV strikt oud-Oranje-international

04-06-2014 17:01

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Italië neemt twee extra spelers mee
De Italiaanse selectie reist donderdag met 25 man naar Brazilië voor het WK voetbal. De technische staf neemt uit voorzorg doelman Antonio Mirante (Parma) en verdediger Andrea Ranocchia (Internazionale) als extra reserves mee. Tweede keeper Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain) heeft tijdens de training een ribblessure opgelopen. Andrea Barzagli heeft last van een koortsaanval vanwege een ontsteking aan de amandelen. Beiden ontbreken woensdagavond in de oefeninterland van Italië in Perugia tegen Luxemburg.

Valckx: "Hier is het voor mij allemaal begonnen"
Eerstedivisionist VVV-Venlo heeft Stan Valckx aangesteld als adviseur voetbalzaken. De vijftigjarige Valckx keert daarmee terug bij de club waar hij in 1983 zijn carrière als profvoetballer startte en vijf seizoenen speelde. "VVV is de club waar het voor mij allemaal is begonnen. En waar ter wereld ik ook gewerkt heb, ik heb de club altijd gevolgd", liet Valckx weten. De oud-international kwam verder uit voor PSV en Sporting Portugal en werkte als technisch directeur onder meer bij het Poolse Wisla Krakau. In zijn rol als adviseur voetbalzaken krijgt Valckx vooral te maken met de samenstelling van de selectie en de algehele scouting.

Cambuur haalt doelman naar Leeuwarden
SC Cambuur heeft zich woensdag versterkt met Jurjan Wouda. De 23-jarige keeper komt over van RKC Waalwijk en tekende een contract voor één seizoen bij de Friese club. Wouda maakte in januari nog de overstap van FC Emmen naar Waalwijk. Eerder kwam de doelman uit voor sc Heerenveen. Met de komst van Wouda heeft Cambuur de selectie op het gebied van keepers rond, stelt de club op de officiële website.

Brazilië immens populair op Twitter
De nationale voetbalploeg van Brazilië scoort kort voor het begin van het WK het best op Twitter. Liefst 1.409.822 volgers hebben de 'Goddelijke Kanaries' op het sociale medium. Mexico vormt een goede tweede met 1.407.125 lezers van de tweets. Op gepaste afstand is Colombia derde: 765.847 volgers. Het Nederlands elftal, dat via Twitter communiceert als OnsOranje, heeft een bescheiden aantal van ruim 45.000 volgers. Individueel is de Portugees Cristiano Ronaldo veruit het populairst op Twitter met 26.453.487 volgers, gevolgd door de Braziliaan Neymar (10.706.826) en de Engelse spits Wayne Rooney (8.751.566). Van de Nederlandse ploeg is Robin van Persie met ruim vijf miljoen volgers de topscorer op Twitter.

WK-klanten komen niet tot scoren
Griekenland en Nigeria zijn dinsdag (lokale tijd) in Philadelphia in een onderling oefenduel voor het WK voetbal niet tot scoren gekomen. De Griekse middenvelder Ioannis Fetfatzidis zag de Nigeriaanse doelman Vincent Enyeama voor rust tot twee keer toe een doelpoging verijdelen. Na rust waren de beste kansen voor de Afrikanen waarbij invaller-doelman Stephanos Kapinos knap redde op een afstandsschot van Ogenyi Onazi's en Victor Moses kort voor tijd net voorlangs schoot. Griekenland oefent vrijdag nog tegen Bolivia, een dag later treft Nigeria de Verenigde Staten.

Bosnië maakt einde aan knappe reeks 'El Tri'
Bosnië-Herzegovina heeft dinsdag (lokale tijd) in Chicago een einde gemaakt aan een reeks van acht duels zonder nederlaag van de nationale voetbalploeg van Mexico. Een treffer van Izet Hajrovic, kort voor rust, bezorgde de WK-debutant een 1-0-zege. Bosnië, met name spits Edin Dzeko, verzuimde al vroeg in het duel een voorsprong te nemen. Uiteindelijk dankten de Bosniërs doelman Asmir Begovic dat de gelijkmaker uitbleef. Het duel werd bijgewoond door zo'n 60.000 toeschouwers, het merendeel van Mexicaanse komaf. Hun land oefent vrijdag nog eenmaal, dan in Foxborough tegen Portugal. Bosnië reist af naar Brazilië waar het WK volgende week donderdag begint.