FC Twente laat verdediger gaan: Mezelf vestigen in het Duitse profvoetbal
Röseler verlengt contract in Enschede niet

FC Twente laat verdediger gaan: "Mezelf vestigen in het Duitse profvoetbal"

19-06-2014 15:55

Nils Röseler laat FC Twente definitief achter zich. De verdediger verlengt zijn contract bij de Tukkers niet en gaat een nieuwe uitdaging aan bij Chemnitzer, dat speelt op het derde niveau in Duitsland.

"Mijn doel is altijd geweest om mezelf te vestigen in het Duitse profvoetbal", zegt Röseler op het digitale thuis van zijn nieuwe werkgever. "Dat Chemnitzer mij die kans geeft, doet me goed. De gesprekken met de club zijn me goed bevallen en ik kan me volledig identificeren met de beoogde sportieve doelen."

Röseler had in Enschede mede door de moordende concurrentie weinig uitzicht op speeltijd en Voetbal International meldde dinsdag al dat Röseler tot een akkoord was gekomen met Chemnitzer. De Duitse club heeft dat nieuws bevestigd, waardoor Röseler definitief geen speler meer is van FC Twente.

De mandekker groeide net over de grens op in Bad Bentheim en werd ruim tien jaar geleden door FC Twente opgepikt. Vorig jaar speelde hij zijn wedstrijden met Jong FC Twente in de Jupiler League. In de Grolsch Veste moest hij centrumverdedigers Rasmus Bengtsson, Andreas Bjelland en Cuco Martina voor zich dulden. Met de komst van Darryl Lachman werd de kans op een basisplaats nog kleiner.