Promovendus vangt vertrek topscorer op met spits van Stuttgart

Promovendus vangt vertrek topscorer op met spits van Stuttgart

Gepubliceerd: vrijdag 27 juni 2014 om 11:40vr 27-06-2014 om 11:40

Marko Maletic is bij Excelsior de opvolger van de naar Nottingham Forest vertrokken Lars Veldwijk. De promovendus neemt de spits over van het Duitse VfB Stuttgart. Bij de Eredivisie-club ondertekent de voorhoedespeler een contract voor twee seizoenen. 

De twintigjarige aanvaller werd afgelopen seizoen door Stuttgart verhuurd aan FC Oss. In het contract van Maletic is een optie voor nog een voetbaljaargang opgenomen. "Ik heb nu een jaar in de Jupiler League gespeeld en wil bij Excelsior de volgende stap maken", vertelt Maletic op de officiële website van zijn nieuwe werkgever." In 29 competitiewedstrijden voor Oss scoorde de aanvaller acht doelpunten.

De aanwezigheid van hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen speelde mee in de beslissing van Maletic om voor Excelsior te kiezen. "Ik heb hele goede dingen over hem gehoord. Hij was ook een spits dus denk ik dat ik veel van hem kan leren. Qua postuur ben ik wel met hem te vergelijken. Als spits ben ik iemand die veel diep gaat, maar wel een aanspeelpunt is om rust in de ploeg te brengen. Uiteraard horen daar ook doelpunten bij."

De jeugdinternational van Bosnië wil Excelsior als opstapje naar een hoger niveau gebruiken. "Natuurlijk wil ik hogerop, maar ik moet het eerst bij Excelsior laten zien. Die club heeft bewezen een geweldige springplank te kunnen zijn. De transfer van Lars Veldwijk is wat dat betreft mooi voor hem, maar ook voor de club. Voorlopig richt ik me helemaal op Excelsior."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws