PSV op de transfermarkt: tien mogelijke versterkingen op een rij
Eindhovenaren volop op zoek naar versterking

PSV op de transfermarkt: tien mogelijke versterkingen op een rij

07-08-2014 14:30
9

De transfermarkt is in volle gang. Bij PSV is het tot grote onvrede bij de supporters echter nog erg rustig gebleven. De club versterkte zich tot dusverre alleen nog maar met spits Luuk de Jong en reservekeeper Remko Pasveer.

PSV heeft al laten weten nog voor het sluiten van de transfermarkt vier nieuwe spelers te willen presenteren. Dat is na het vertrek van onder andere Karim Rekik, Bryan Ruiz, Ji-Sung Park en Tim Matavz dan ook hard nodig. Bovendien zijn er ook veel geruchten over mogelijke transfers van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. In de jacht naar versterkingen stelt VoetbalPrimeur deze lijst mogelijke versterkingen voor u samen. 

Karim Rekik (Manchester City)
De neo-international van Oranje is net als vorig seizoen dé kandidaat om de defensie van PSV van een flinke impuls te voorzien. De Eindhovenaren willen de centrale verdediger huren van Manchester City en zijn al weken in gesprek met de Engelse topclub. Nog deze week wordt er duidelijkheid verwacht over de komst van de oud-Feyenoorder, die een terugkeer naar PSV zelf helemaal ziet zitten.



Steven Defour (FC Porto)
Ook de naam van deze Belg zal voor de volgers van het voetbalnieuws geen verrassing zijn in combinatie met PSV. Steven Defour moet de topaankoop van de zomer worden, maar zijn komst is nog verre van zeker. De vraagprijs van acht miljoen euro die FC Porto hanteert is vele malen hoger dan het bedrag van vijf miljoen dat PSV in gedachten heeft. Defour moet in Eindhoven de leider op het middenveld worden die met zijn ervaring niet alleen voor controle, maar ook voor rust zorgt.



Ola John (Benfica)
Deze ex-speler van FC Twente zou zomaar eens een belangrijke kandidaat kunnen zijn om een eventueel vertrek van Memphis Depay op te vangen. De dribbelaar komt bij Benfica niet aan spelen toe en werd vorig seizoen al verhuurd aan Hamburger SV, wat ook geen succes werd. In de Eredivisie heeft John in het verleden echter al aangetoond te kunnen excelleren en bovendien kent hij spits De Jong goed. Met de voorliefde voor Nederlandse spelers van technisch directeur Marcel Brands is de optelsom snel gemaakt.



Daniël Van Buyten (transfervrij)
PSV is van plan om naast Rekik nog een ervaren centrale verdediger aan te trekken die de concurrentie aan kan gaan met Jeffrey Bruma en Rekik. Daniël Van Buyten lijkt de ideale kandidaat om die vacature in te vullen. De Belg had een paar maanden geleden al contact met PSV, maar hield destijds de boot af. De international is momenteel echter nog altijd clubloos sinds zijn contract bij Bayern München afliep. Juist die transfervrije status maakt van de 36-jarige Van Buyten een interessante speler voor PSV, dat niet veel geld in kas heeft voor versterkingen.



Filip Kostic (FC Groningen)
Niet alleen John, maar ook Filip Kostic lijkt een kandidaat te zijn om een mogelijk vertrek van Depay op te vangen. De Serviër groeide vorig seizoen uit tot dé smaakmaker van FC Groningen en werd in de wandelgangen al aan PSV gelinkt. Sporting Portugal en VfB Stuttgart toonden ook reeds belangstelling, maar weigeren te voldoen aan de vraagprijs van acht miljoen euro. Dat bedrag zal vermoedelijk ook PSV te gortig zijn.



Nemanja Gudelj (AZ)
PSV houdt serieus rekening met het afketsen van de komst van Steven Defour en richt zich daarom voorzichtig op alternatieven. Nemanja Gudelj is één van die alternatieven. Hoewel Brands al liet weten dat de aanvoerder van AZ naar verwachting te duur is, is de kans groot dat PSV zich toch weer zal melden voor de oud-speler van NAC zodra de komst van Defour definitief van de baan is.



Christian Atsu (Chelsea)
Deze vleugelspits maakte vorig seizoen al kennis met de Eredivisie toen hij op huurbasis uitkwam voor Vitesse. PSV wil graag nog een extra aanvaller aan de selectie toevoegen die druk kan zetten op Depay en Luciano Narsingh. Christian Atsu kan op beide vleugels uit de voeten en is bovendien op huurbasis beschikbaar. Diverse Europese subtoppers toonden al belangstelling voor de Ghanese international, maar de speler speelt nog altijd voor Chelsea. Het is dan ook een mogelijkheid dat PSV zich alsnog gaat mengen in de strijd om de dribbelaar.



Dorin Rotariu (Dinamo Boekarest)
PSV is met name op het gebied van jeugdspelers erg actief op de Oost-Europese markt en deze Dorin Rotariu staat op elk lijstje van de Eindhovense scouts. De achttienjarige vleugelspeler geldt als het grootste talent van Roemenië en is nu al basisspeler bij Dinamo Boekarest. Hij zou serieus in beeld zijn als versterking voor het eerste elftal van PSV, maar moet enkele miljoenen euro's kosten. De Eindhovenaren kunnen dan ook pas in actie komen wanneer een andere speler (Zakaria Bakkali?) de club heeft verlaten.



Nacer Chadli (Tottenham Hotspur)
In Engeland weten sommige kranten het zeker: Nacer Chadli speelt volgend seizoen voor PSV. Tottenham Hotspur wil de voormalig sterspeler van FC Twente namelijk betrekken in een mogelijke transfer van Memphis Depay. Een win-win situatie voor PSV, want op die manier haalt de club een miljoenenbedrag in huis en hoeft er niet meer gezocht te worden naar een opvolger voor Depay.



Vedran Corluka (Lokomotiv Moskou)
Nu de komst van Rekik nog altijd onzeker is, moet PSV ook voor de achterste linie op zoek naar alternatieven. In Spanje wordt gemeld dat Vedran Corluka een kandidaat is om de Eindhovense defensie te versterken. De Kroatische international mag voor vijf miljoen euro vertrekken bij Lokomotiv Moskou en neemt door zijn tijd bij onder andere Manchester City en Tottenham Hotspur enorm veel ervaring met zich mee.